Foto/artikel: NDZ
Foto/artikel: NDZ

Dinsdagnamiddag raakte aan de Gullegemsestraat te Sint-Eloois-Winkel de 21-jarige Maxim Delbecque gewond nadat twee mannen op wel erg brutale wijze probeerden om zijn wagen te stelen. Maxim die even verderop in de straat als garagist werkt, gaat elke middag thuis eten. Zijn wagen (een Opel Astra) parkeert hij altijd op de kleine parking van een bedrijf gelegen in een zijstraatje van de Gullegemsestraat.  Toen hij rond 13u terug naar zijn wagen liep om opnieuw naar het werk te vertrekken, betrapte hij één van de daders naast zijn wagen en merkte hij dat het raam aan de bestuurderskant reeds stukgeslagen was. Meteen snelde hij naar de man toe, maar toen hij bij zijn voertuig kwam, kreeg hij van een handlanger die zich blijkbaar verscholen had meteen enkele rake klappen op het achterhoofd te verduren.  Hierdoor ging hij tegen de vlakte en was hij enige tijd buiten bewustzijn. Toen hij even later weer bij bewustzijn kwam, zag hij in een schim nog net twee daders weglopen in de richting van de Gullegemsestraat.  Met heel veel moeite kon de man uiteindelijk terug tot aan zijn woning geraken, waar meteen de Politie verwittigd werd. Maxim werd door zijn vriendin naar het ziekenhuis gebracht, waar men na een scan een zware hersenschudding vaststelde. Hierdoor is Maxim enkele dagen werkonbekwaam. Gezien er momenteel geen spoor is van de daders en er geen getuigen zijn, lanceerde de vriendin van de man meteen een oproep naar eventuele getuigen op Facebook, met de vraag om het bericht massaal te delen. Dat gebeurde ondertussen meer dan 1400 keer. Aan de wagen is heel wat schade en uit het voertuig is op het eerste zicht enkel het GPS-toestel gestolen. Maxim heeft geen idee wie de daders zijn en vraagt zich af wie het op zijn wagen zou kunnen gemunt hebben. Op de parking stonden op het ogenblik van de feiten immers nog verschillende andere wagens die voor autodieven wellicht een pak interessanter zijn. Van de daders weet hij alleen dat één van hen een trainingsbroek van het merk Adidas droeg.  Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de Politie van zone Grensleie.