Vrachtwagen verliest aanhangwagen in Diksmuide
Foto : PSD

Vrijdagavond verloor een vrachtwagen zijn aanhangwagen in het industriepark van Diksmuide. De chauffeur was nog maar net vertrokken van bij het bedrijf Deceuninck. Op het kruispunt van de Polderstraat en de Cardijnlaan kwam de aanhangwagen los van de trekker en plofte op de grond. Er was zwaar materiaal nodig, twee heftrucks en vrachtwagen met kraan kwamen ter plaatse om de oplegger te hijsen. De politiezone Polder deed de nodige vaststellingen en leidde het verkeer om. De lading bestond uit plastiek poeder en was onderweg naar Groot Brittannië. Waarschijnlijk heeft de chauffeur de aanhangwagen niet goed gekoppeld. De oplegger met de lading van 25 ton was door de klap onderaan beschadigd en kon na het takelen zijn weg niet meer verderzetten. De firma die de takeling uitvoerde bracht de oplegger terug naar het bedrijf.