Grote verkeershinder na ongeval op E17 in Deerlijk
Foto : Brandweerzone Fluvia Post Deerlijk

Rond 8u30 zondagochtend ontstond er grote verkeershinder op de E17 na een zwaar verkeersongeval in de richting van Frankrijk. Ter hoogte van Deerlijk kwam een Renault met Franse nummerplaat naast de snelweg terecht. Volgens een verkeersdeskundige die ter plaatse kwam lag een ernstige stuurfout aan de basis van het ongeval. De man reed op het rechter rijvak, maakte een kleine beweging naar links, om uiteindelijk een bruuske zwieper naar rechts te maken. Beide inzittenden droegen geen gordel en werden uit de wagen geslingerd. De bestuurder is een 24 jarige man uit Tourcoing, zijn passagier een 21 jarige Fransman. Beiden raakten ernstig gewond en verkeren in levensgevaar. De snelweg werd even afgesloten voor alle verkeer, na een tijd kon één rijstrook worden vrijgegeven. In de staart van de file die door dit ongeval ontstond gebeurde een tweede verkeersongeval waarbij een wagen met  een caravan was betrokken. De wachttijd in de file liep al vlug op tot 1 uur. Bestuurders werden aangeraden om de E17 te vermijden en via de E40 tot in Brugge en daarna de E403 richting Kortrijk te nemen.