Alweer zware klap op zwart punt
Foto / artikel: NDZ

Vrijdagavond heeft zich opnieuw een zwaar verkeersongeval voorgedaan op het kruispunt van de R8 met de Zandbergstraat te Kortrijk. Daarbij viel een gewonde. Toen een bestuurder vanuit de richting Den Hert de R8 volgde en het kruispunt wilde dwarsen met de Zandbergstraat kwam deze in aanrijding met een Peugeot personenwagen die van links uit de tegenovergestelde rijrichting van de R8 kwam gereden en op het kruispunt wou keren om opnieuw de R8 te kunnen oprijden in de richting van Kortrijk. Door de zware klap die gepaard ging met het ongeval werd de Peugeot weggeslingerd en kwam met zijn achterkant tegen de woning gelegen op de hoek van de R8 met de Zandbergstraat terecht. Hierdoor werd de zijgevel van de woning beschadigd en vertoonde deze barsten. Door de klap raakte één van de passagiers uit de Peugeot personenwagen gewond, hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder en zijn neef die eveneens in de Peugeot zaten, bleven ongedeerd, net zoals de bestuurder van de Mercedes. Gezien het kruispunt door het ongeval bezaaid lag met brokstukken en olie,
kwam de brandweer ter plaatse voor zowel signalisatie als het reinigen van het wegdek. Gedurende enige tijd was slechts de linker rijstrook beschikbaar in de richting van de R8 naar Kortrijk. De gevel van de hoekwoning, die
door de klap beschadigd raakte en barsten vertoonde, hoefde niet gestut te worden. De voorbije jaren was dit kruispunt al vaker het decor van zware ongevallen, waarbij telkens verschillende gewonden vielen. Bij de
ongevallen raakte ook de zijgevel van de hoekwoning reeds verschillende malen zwaar beschadigd.

Alweer zware klap op zwart punt
Foto : NDZ