Wagen vat vuur in Aalbeke, chauffeur en passagier ongedeerd
Foto / artikel: NDZ

Donderdagnamiddag omstreeks 16u30 vatte vermoedelijk na een technisch mankement een wagen vuur aan de Moeskroensesteenweg te Aalbeke. De chauffeur en zijn passagier, beiden afkomstig uit Frankrijk en op weg naar de snelweg, merkten tijdens het rijden plots de geur van brandend rubber op, gevolgd door rookontwikkeling binnenin de wagen. De bestuurder aarzelde geen moment en zette zijn wagen aan de kant ter hoogte van de oprit van de firma Vandecasteele. Samen met zijn passagier kon hij nog wat bagage uit het voertuig halen, in afwachting van de komst van de brandweer, die ondertussen door een voorbijganger verwittigd was. Die waren snel ter plaatse, maar ondanks hun tussenkomst kon niet vermeden worden dat het voertuig volledig uitbrandde. Beiden kwamen er met de schrik vanaf. Door de brand was er gedurende enige tijd slechts beurtelings verkeer mogelijk ter hoogte van de oprit van de firma Vandecasteele, agenten van de politiezone Vlas zorgden voor een vlotte verkeersregeling. Chauffeur en passagier kwamen er met de schrik vanaf.