Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Beveren-Leie
Foto : NGS

Zondagavond gebeurde rond 22u30 een bijzonder zwaar verkeersongeval in de Kortrijkseweg in Beveren-Leie. Een bestuurder van een personenwagen die uit de richting van Waregem kwam wou ter hoogte van frituur Friet Express links afslaan. Uit de richting van Harelbeke kwam net op dat moment een motorrijder aangereden. De bestuurder van de motor kon de wagen niet meer ontwijken en het kwam tot een zware aanrijding waarbij de man over de auto werd gekatapulteerd en 50 meter verder op het andere rijvak terechtkwam. Omwonenden die de klap hadden gehoord waarschuwden meteen de hulpdiensten die massaal ter plaatse kwamen. Na ter plaatse de eerste zorgen te hebben gekregen werd de zwaargewonde motorrijder onder begeleiding van een MUG arts overgebracht naar het ziekenhuis van Kortrijk, terwijl de bestuurder en een inzittende van de wagen lichtgewond naar het ziekenhuis van Waregem werden gebracht voor verdere verzorging. Door een lekkende benzinetank ontstond er even brand aan de motor toen de brandstof op de warme uitlaat terechtkwam, met behulp van een poederblusser was het vuur vlug gedoofd. De Kortrijkseweg werd gedurende lange tijd afgesloten voor het verkeer. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld door het parket om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Beveren-Leie
Foto : NGS