Foto NDZ
Foto / artikel: NDZ

Zondagnamiddag is ter hoogte van de Broelkaai te Kortrijk een man in de Leie terechtgekomen. Dat gebeurde volgens getuigen nadat het slachtoffer op één van de muurtjes langs de Leieboorden zat en naar beneden viel. Een bootje met aan boord een stadsgids en een 8-tal toeristen die even later voorbij de plek waar de drenkeling te water was gegaan voorbij kwam merkte als eerste het slachtoffer op en slaagde erin om de man dichter bij de wal te brengen, waar een aantal omstaanders het slachtoffer op het droge brachten. Een ex-beroepsmilitair die even verderop van een terrasje aan het genieten was, aarzelde geen moment en startte de reanimatie tot de hulpdiensten ter plaatse waren. Nadat de man ter plekke de dringendste zorgen toegediend kreeg, werd hij onder MUG-begeleiding naar het ziekenhuis overgebracht.