Foto NSK
Foto NSK

De ambulanciers van de brandweerpost Harelbeke pikken het niet dat ze vanaf 1 juli enkel nog tussen 7 en 19 uur zullen mogen uitrukken.  Ze vrezen dat daardoor mensenlevens in het gedrang zullen komen en voerden daarom zaterdagmorgen ter hoogte van het Harelbeekse stadhuis actie.   Op hun pamflet die ze tijdens hun actie uitdeelden aan onder meer voorbijkomende automobilisten zijn dan ook de Burgemeester en schepenen van de stad Harelbeke de grote kop van jut  gezien enkel nog over dag de ziekenwagen van de brandweerpost Harelbeke nog zou uitrijden tussen 7 uur ‘s morgens en 19 uur ‘s avonds. Gezien ‘s avonds en ‘s nachts een ambulance van een andere brandweerpost zou moeten ter plekke komen vrezen de ambulanciers dat dit wel eens mensenlevens zou kunnen gaan eisen, vandaar hun actie aan het stadhuis.