Felle maar korte brand in Roeselare
Foto: PHD

Rond 11u zaterdagavond kreeg de brandweerpost van Roeselare een melding dat een grote brand aan het woeden was achter een woning gelegen langs de Zuidmolenstraat. Bij aankomst van de brandweer was een duidelijk vlammenfront te merken. Na een half uurtje blussen was de brand onder controle en kon gestart worden met de nablussingswerken.

Na het binnenkrijgen van de melding werd de autopomp samen met de tankwagen van de brandweerpost opgeroepen in eerste instantie naar de Heropbouwstraat, maar dit bleek al snel een vergissing te zijn. Bij het aanrijden werd gemeld dat de brand woede langs de Zuidmolenstraat. Bij het aanrijden naar het nieuw doorgegeven adres wezen buurtbewoners de weg richting het Sint-Elioosplein. Bij aankomst was achter een garage in opbouw duidelijk een vlammenfront waarneembaar afkomstig van een tuinhuis. Dit tuinhuis stond gevaarlijk dicht bij woningen, garageboxen en andere tuinhuizen van de buren. Meteen werd een blusactie ondernomen, na een kwartier tijd was de brand volledig onder controle en kon gestart worden met de nablussingswerken.
Na het verwijderen van de houten wanden en een check van de warmtebeeldcamera kon de brandweer alles terug opbergen. De brand lokte heel wat nieuwsgierigen, deze werden door de politiediensten op een afstand gehouden. In een tuinhuis van de buren herbergden enkele exotische vogels. Deze vogels werden door de brandweer snel in veiligheid gebracht en kwamen er met de schrik vanaf. Het tuinhuis zelf is volledig verwoest. De oorzaak is nog niet gekend, waarschijnlijk ligt deze bij een elektrisch gereedschap dat in het tuinhuis stond opgeslagen. Dankzij een alerte buurtbewoner die de vlammen opmerkte en het snel optreden van de Roeselaarse brandweer is de schade beperkt tot het tuinhuis alleen. Moest de brand later opgemerkt worden dan was deze zeker overgeslagen op andere gebouwen, aldus de officier ter plaatse. Niemand raakte gewond, de politiediensten samen met de verzekeraar handelen deze zaak verder af.