Voormalige drankencentrale Decuypere in Kuurne verwoest door brand.
Foto : NGS

Gebouw en inboedel totaal verloren

Een uitslaande brand heeft vrijdagavond de voormalige drankencentrale Decuypere in de Koning Boudewijnstraat in Kuurne volledig verwoest. Het was de buurman die omstreeks 22u15 de vlammen uit de loods zag slaan en meteen de hulpdiensten verwittigde. Hulpverleningszone Fluvia stuurde de posten Kuurne en Harelbeke ter plaatse. Bij aankomst van de brandweer stond de volledige opslagplaats al in lichterlaaie. De hulpdiensten zorgden ervoor dat het vuur niet kon overslaan naar de aanpalende woningen en een andere loods en moesten geruime tijd nablussen. Een gedeelte van een zijmuur stortte in. Frank en Monique Decuypere – Amerlinck, de vroegere uitbaters van de drankencentrale, verhuurden het gebouw aan Mak Grig Zetels. De volledige inboedel ging totaal verloren, de vlammen vonden een gretige prooi aan de stof en het hout waaruit de sofa’s waren gemaakt. Volgens burgemeester Francis Benoit die ook ter plaatse kwam, wijst alles erop dat de brand zou ontstaan zijn aan een zekeringskast en kortsluiting wellicht aan de oorzaak ligt van deze verwoestende brand. Door de massale aanwezigheid van de brandweer was er een tijdlang geen verkeer mogelijk in de Koning Boudewijnstraat, er werd een tijdelijke omleiding voorzien. Gedurende een half uur was er een stroomonderbreking in de onmiddellijke omgeving.

Geen gewonden, woningen gevrijwaard

Er vielen bij deze ramp gelukkig geen gewonden en ook de omliggende woningen liepen geen schade op door het vakkundige optreden van de brandweer.  Een buurman die in de onmiddellijke nabijheid van de verwoeste opslagruimte een duiventil heeft staan met meer dan 200 duiven, zag de rook die met de brand gepaard ging over zijn duiventil heen trekken. De duivenmelker vreest dan ook dat veel van zijn duiven, en dan vooral de jonge duifjes, dit niet zullen overleven.

Voormalige drankencentrale Decuypere in Kuurne verwoest door brand.
Foto : NGS