Twee doden en zwaargewonde bij woningbrand in Ieper
Foto : WSG

Twee doden en één zwaargewonde bij woningbrand

Bij een woningbrand in de Orchideeënlaan in Ieper vielen in de nacht van vrijdag op zaterdag twee doden en één zwaargewonde te betreuren. Het was een politiepatrouille die rookontwikkeling opmerkte aan de woning, de agenten zagen de ernst van de situatie meteen in en verwittigden de hulpdiensten. De brandweer, ziekenwagens en MUG-team waren zeer snel ter plaatse maar konden helaas geen hulp meer bieden aan twee aanwezigen in de woning. De bewoner van het huis werd samen met een bezoeker levenloos aangetroffen, de vrouw van de bewoner kon nog wel op eigen kracht de woning verlaten maar werd nadat ze ter plaatse de eerste zorgen kreeg toegediend zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Gent. Ze verkeert niet in levensgevaar.

Sigaret oorzaak van de brand

De brand ging gepaard met een grote rookontwikkeling, het vuur doofde echter grotendeels vanzelf wegens gebrek aan zuurstof. De brandweer verluchtte de woning en zorgde voor de nodige verlichting zodat een branddeskundige van het parket zijn onderzoek naar de oorzaak van de brand kon uitvoeren. Volgens zijn vaststellingen zou een sigaret aan de basis liggen van deze brand.