Chiro Oetsjiekoetsjie viert 20 jarig bestaan
Foto : NGS

Toen Marnix Sabbe in 1994 priester werd in de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve , zat de gemeente al een drietal jaar zonder jeugdbeweging. De toenmalige Chiro Chivi was sinds 1991 noodgedwongen moeten stoppen door een gebrek aan eigen lokalen. In 1995 werd de vroegere garage Deschrijver opgekocht samen met de omliggende grond. De garage werd omgebouwd tot een mooi jeugdlokaal en kreeg de naam ‘t Schrijverke mee. In 1996 stelde Chiro Oetsjiekoetsjie zich voor op het kerkplein van Sint-Eloois-Vijve en kende vanaf de start een groot succes. John Baart, Tony Meersman, Marc Coudyzer, Marleen Vanhoutte, Herwig Hermans en Troesjka Rogge waren naast pastoor Sabbe de drijvende krachten achter de gloednieuwe Vijfse jeugdbeweging. Ieder jaar kwamen er meer leden bij en al vlug werd ook dit lokaal aan de drukke Posterijstraat te klein. In 2012 werd er verhuisd naar de Koekoekstraat waar het vroegere warenhuis Delhaize volledig werd gerenoveerd, het lokaal kreeg als naam ‘n Hangar mee.

Vrijdag startte het feestweekend met de ‘Quiz 2.0′, vijfentwintig ploegen van maximum 4 deelnemers kregen verschillende thema’s voorgeschoteld waarvan de antwoorden allemaal iets te maken hadden met de Vijfse Chiro. Het team ‘Kulderquizken’ eindigde op een derde plaats. Team ‘Je hebt Quizzen en je hebt Quizzen Quizzen’ ging met de tweede prijs naar huis. Herwig Hermans, Troesjka Rogge, Sarah Steuperaert en Michie Lisabeth van de ploeg ‘De Quizzers van de vierkante tafel’ behaalden het meeste punten en gingen met de hoofdprijs aan de haal.

Zaterdagavond werden alle oud-leiders en oud-leidsters uitgenodigd naar het lokaal ‘n Hangar voor een receptie en een gezellig samenzijn. Zondagmiddag werd het feestweekend afgesloten met een spaghettifestijn waar ook heel wat volk aanwezig was.