Kortrijk - Uitreiking Gouden Tavola's 2016
Kortrijk – Uitreiking Gouden Tavola’s 2016

Bladerdeeg Vanmarcke uit de Noordlaan in Kuurne is in de prijzen gevallen bij de jury van de tweejaarlijkse vakbeurs van de fijne en verse voeding ‘Tavola’ die op 13, 14 en 15 maart wordt georganiseerd in Kortrijk Xpo.  Zaakvoerders Etienne Vancoppenolle en Ann Vanmarcke wisten de jury te overtuigen met een verrassend product in de vorm van bladerdeegvellen met creatief printmotief. Via bakpapier (transfer methode) wordt een print overgebracht op het bladerdeeg. Deze techniek – bekend uit de chocolade wereld – biedt cateraars alvast tal van mogelijkheden om bladerdeeg van een unieke print te voorzien.  Het nieuwste product van het Kuurnse bladerdeegbedrijf was meteen goed voor de eerste nominatie Gouden Tavola. Daarmee is ‘Bladerdeeg Vanmarcke’ het enigste Westvlaams bedrijf dat in de prijzen valt op de voedingsbeurs ‘Tavola’.   De wedstrijd Gouden Tavola bekroont de beste innovaties in voeding en bepaalt mee wat morgen op het bord of in het glas van de consument komt. De winnaar in de categorie Gouden Tavola Foodservice 2016 werd het bedrijf R&D Food Revolution uit Gierle met hun Cocktail Foam.