Op de foto schepen van toerisme en lokale economie Michel Landuyt samen met Elke Markey van de dienst lokale economie
Op de foto schepen van toerisme en lokale economie Michel Landuyt samen met Elke Markey van de dienst lokale economie

Dit weekend is de krokusvakantie van start gegaan en in Middelkerke staat die geheel in het teken van Valentijn en de liefde. Toerisme Middelkerke vzw focust zich dit jaar op de zichtbaarheid van de liefde in de gemeente. De firma Neverland Themepark Projects, die ondermeer projecten voor Tomorrowland en Plopsa heeft gerealiseerd, sculpteerde op vraag van de gemeente grote rode harten. Onder meer op het rondpunt in Slijpe en het rondpunt op de Westendelaan ter hoogte van de parking Ijzerlaan werd zo’n hart geplaatst. De talrijke toeristen die sinds dit weekend hun krokusvakantie in Middelkerke doorbrengen krijgen zo te zien dat Middelkerke de liefde een warm hart toedraagt.

Harten bij handelaars

Ook de plaatselijke handelaars laten hun hart zien. Via de dienst lokale economie werden 500 statische stickers in hartvorm bij alle handelaars van de gemeente geleverd. Zo stimuleert Middelkerke ook de lokale handelaars om hun zaken liefdevol aan te kleden en is Valentijn overal duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Tevens zullen ook banners ‘verliefd op Middelkerke’ uit gehangen worden langs het parcours van de Noordzeecross Superprestige. Die vindt plaats in het Sportpark op zaterdag 13 februari 2016.