Moeder en 3 kinderen bevangen na keukenbrand in appartement
Foto / artikel: NDZ

Op Walle in Kortrijk zijn donderdagavond een moeder en haar drie kinderen bevangen geraakt nadat brand was uitgebroken in de keuken van hun appartement op de 2de verdieping. Zij werden lichtgewond voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Een pot die op het vuur stond en uit het oog verloren werd, had ervoor gezorgd dat het appartement helemaal onder de rook kwam te staan. De brandweer, die snel ter plaatse was, kon de keukenbrand snel blussen en ventileerde nadien het appartement. Door de brand is er grote schade in de keuken van het appartement. Op Walle zijn momenteel werken aan de gang, die duidelijk aangegeven zijn door signalisatie.  Buurtbewoners klagen al langer aan dat er voertuigen geparkeerd worden voor deze signalisatie, zodat er een zeer nauwe en moeilijke doorgang is. Ook vanavond werd de brandweer hiermee geconfronteerd bij het aanrijden naar de brand.