Zonnige weer lokt duizenden wielertoeristen richting Kuurne voor KBK Cyclo
Foto: Anthony

Daags voor de profs aan de slag gaan in Kuurne vormt de ezelsgemeente vandaag het toneel voor Kuurne-Brussel-Kuurne voor wielertoeristen. Sinds acht uur deze morgen is het dan ook aanschuiven in zaal Kubox om zich te laten registreren. De deelnemers kregen de keuze uit een parcours van 40, 70 of 100 kilometer en konden zich inschrijven tot twaalf uur. Volgens Bram Deloof, bestuurslid van de wielertoeristenclub O’Dorney, sloot men af met 3600 deelnemers. Dat zijn er 300 meer dan vorig jaar en op die manier voor de 5de keer op een rij een recordeditie. Ook zijn de vooraf inschrijvingen sterk toegenomen ten opzichte van de vorige editie. Wielertoeristen komende uit alle hoeken van het land en zelfs van daarbuiten zijn er dan vandaag ook maar al te graag bij om hun eigen kleine broertje van Kuurne-Brussel-Kuurne te rijden. Zowel in Gijzelbrechtegem, op 15 kilometer van de aankomstlijn als aan de aankomst zelf stonden bevoorradingsposten opgesteld.

 

Zonnige weer lokt duizenden wielertoeristen richting Kuurne voor KBK Cyclo
Foto: NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK

Website KBK Cyclo