Foto NSK
Foto NSK

Jasper Stuyven (23) (Trek-Segafredo), student Communicatiemanagement bij Howest, heeft zondag 28 februari de 68 ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen.  Stuyven spurtte weg op 17 kilometer van de aankomstlijn en gaf de eerste plaats niet meer uit handen. In de spurt voor de tweede plaats wist de Noor Alexander Kristoff de Fransman Nacer Bouhanni van zich af te houden. Vrij snel in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van elf renners die een maximale voorsprong van acht minuten wisten bijeen te sprokkelen. Ter hoogte van de Oude Kwaremont, de zevende helling van de dag slonk de voorsprong van dit elftal naar 3 minuten en 40 seconden. Vooral de renners van Lotto-Soudal en Orica-GreenEdge bepaalden op dat moment in de wedstrijd het tempo tot wereldkampioen Peter Sagan overnam en met Jasper Stuyven een kloofje wist te slaan.  Bij de doortocht van de Varentstraat werd door Lotto-Soudal het tempo in de grote groep terug opgedreven maar de kopgroep werd nooit bedreigd. Ook de Nokereberg, de laatste helling van de dag bracht geen verandering in deze toestand al voelde de kopgroep ongetwijfeld reeds de adem van het peloton die op dat moment tot op een halve minuut was genaderd. Voor het ingaan van de twee plaatselijke ronden van elk 15,3 kilometer vormde zich opnieuw een kopgroep die zestien renners telde. In die kopgroep zaten onder meer Greg Van Avermaet, Tom Boonen, Jasper Stuyven en Luke Rowe. In een achtervolgend groepje werd renner Stig Broeckx door een onvoorzichtige motor nog aangereden en verdween uit de wedstrijd. Zeventien kilometer van de eindstreep wist  Leuvenaar Jasper Stuyven het juiste moment te kiezen en ging er alleen van door zonder Van Avermaet of Boonen in zijn wiel.  De reactie op de ontsnapping die volgde kwam echter veel te laat op gang waardoor Jasper Stuyven zonder al te veel moeite de overwinning in de wacht wist te slepen. Oma Rosette die woonachtig is in Kuurne  is alvast heel trots op de prestatie van haar kleinzoon Jasper Stuyven.