Mini-ondernemingen in de kijker
Foto: NGS

CCChocolaterie

Vrijdagavond plaatste Unizo Desselgem enkele mini-ondernemingen in de kijker op het bedrijventerrein in de Pitantiestraat. Het was de aanloop naar het evenement ‘Après-Ski-happening’ met verschillende pop-up stores, Desselgemse zelfstandigen en diverse workshops. Onder andere David Claus en zijn vrouw Liesbet Crombez waren aanwezig met hun mini-onderneming CCChocolaterie. Tijdens een gratis workshop kon iedereen die het wou met de chocolade experimenteren om zelf met een lekker stukje naar huis te gaan. Ze willen met hun bedrijfje in de Liebaardstraat in Desselgem artisanale likeurpralines vervaardigen en verkopen, maar daarnaast ook verschillende workshops aanbieden.

Roeselaars Rood

Anna Callens, Celine Duboccage, Kelly Loyson, Roeland Mechelaere en Bert Speleers volgen het laatste jaar Voedingsmiddelentechnologie aan de Vives Hogeschool in Roeselare en stelden afgelopen vrijdag ook hun product voor : Roeselaars Rood, een toastje met lekkere pastei. Hun eindwerk op school bestaat erin een eigen product te verkopen, de boekhouding van hun mini-onderneming te voeren en het product zoveel mogelijk proberen te promoten.
Ook aan de allerkleinsten werd gedacht, er was een indoor kermis voorzien.

Mini-ondernemingen in de kijker
Foto: NGS