Foto NSK
Foto NSK

Traditioneel op verkoren maandag,  de eerste maandag na het feest van de Driekoningen, heeft de orde van de Ezel in de raadzaal van het Kuurnse gemeentehuis zijn erkentelijkheidstrofee uitgereikt.  Dit jaar  gaat het kunstwerk, een bronzen Helpende Hand, op een ezelshoefje,  gemaakt door John Noseda naar Christine Dursin uit Kuurne.   Ondanks de facebookpagina van Christine laat uitschijnen dat ze werd geboren in 1905 klopt dit niet helemaal gezien ze slechts 70 lentes telt.  Na een drukke arbeidsloopbaan die grotendeels verliep in de schilderwinkel van haar vader en de kruidenierswinkel van haar moeder  die ze later overnam en uitbouwde tot een succesvolle supermarkt zette op 66-jarige leeftijd Christine een punt achter haar arbeidscarrière .  Maar stilzitten zat er duidelijk bij Christine niet in gezien ze niet veel later als vrijwilligster aan de slag ging bij de 3 wijzen om de andere vrijwilligers met een beperking te begeleiden.  Dat Christine als laureaat van het jaar 2016 werd verkozen door de Orde van de Ezel is dan ook niet verwonderlijk gezien haar voortrekkersrol in het vrijwilligerswerk binnen de Drie Wijzen die een samenwerking is van de Wereldwinkel, de groep Ubuntu en de vzw BIK.