Foto NSK
Foto NSK

DKZ sur l’O is het nieuwste project van culinaire duizendpoot Jeremie Landweer die vorig jaar ook al een nieuwe wind liet waaien door de Kleine Zavel 2.0 in Antwerpen. De chef kok die een grote passie heeft voor het ontwikkelen van concepten en oud leerling is van de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde leerde de stiel bij heel wat gerenomeerde horecazaken. Op zijn negentiende was Jeremie reeds aan de slag in Le Louis XV van Alain Ducasse (Monaco), later volgde ook nog Manoir Inter Scaldes (Nederland) nadat hij eerst de wereld rondreisde als chef bij Silver Sea Cruises. De voorbije jaren was Jeremie echter hoofdzakelijk actief als operationeel manager bij diverse catering bedrijven. Daarnaast ondersteunde hij ook diverse overnames en start ups van enkele horecazaken. Het huidige geesteskind van Jeremie is momenteel De Kleine Zavel 2.0, een restaurant/gastro bar gelegen in de Stoofstraat 2 te Antwerpen en gelegen in de onmiddellijke omgeving van de Scheldekaaien. ‘Mijn gasten zijn mijn grootste recensenten’, reageert Jeremie, ’In De Kleine Zavel 2.0 die mijn visitekaartje is brengen we hoogstaande gerechten tegen een democratische prijs. Per gerechtje vragen we 18 euro maar er is ook mogelijkheid om onze menuformule Kleine Zavel 2.0 te kiezen waarbij je als klant zelf drie gerechtjes en een nagerecht mag kiezen uit onze kaart. Een bezoek aan mijn restaurant moet een totaal beleving zijn voor wie er komt. Tafellakens zijn er echter niet te vinden op de tafels, gastvrijheid echter des te meer.’ Het prachtige pand waar het restaurant van Jeremie is in gevestigd ademt dan ook heel wat geschiedenis uit. Nadat het eerst dienst deed als badhuis voor zeelui werd het vervolgens omgevormd tot hotel. Toen Jeremie er echter neerstreek met zijn ploeg werd besloten om het gebouw grotendeels intact te laten, maar zowel het interieur als het servies en de rest van de omkadering wordt nu gradueel, in kleine stapjes, aangepast. Het team werd vernieuwd om het culinaire niveau nog verder de hoogte te laten inschieten. Met meesterchef Kenny Bernaerts (vroeger nog te vinden in de keuken van sterrenzaken als Gordon Ramsay at Royal Hospital Road, La Gavroche, Seagrill, Geranium en The Fat Duck, en samen met Wout Bru jurylid van MasterChef) werd ook nog eens ‘the best of the best’ binnengehaald als executive chef. De aanpak van De Kleine Zavel bleef echter niet onopgemerkt gezien het als eerste restaurant in Antwerpen een Smiley mocht ontvangen, een kwaliteitslabel dat duidt op een superieure kwaliteitscontrole.

Naast De Kleine Zavel 2.0 ging DKZ Group enkele weken terug ook de samenwerking aan met rederij Green Star Line van François Bouvard waardoor de gezelligheid van De kleine Zavel 2.0 nu ook via DKZ sur l’O op het water kan beleefd worden op een diner– en evenementenboot. Elke zaterdag vaart de boot uit en kunnen gasten een viergangendiner boeken en tijdens hun etentje genieten van een rondvaart op de Schelde. Ook op andere dagen is DKZ sur l’O tevens beschikbaar voor passagierstochten en evenementen.

Foto NSK
Foto NSK