Volkstoeloop blijft uit op begrafenis van industrieel Roger De Clerck in Wielsbeke
Foto: NSK

Zaterdagmorgen is afscheid genomen van textielmagnaat Roger De Clerck in een volle Sint-Laurentiuskerk in Wielsbeke. Onder meer minister van staat Johan Vande Lanotte (60), oud Volksvertegenwoordiger Stefaan De Clerck en ere-gouverneur Paul Breyne woonden de uitvaartdienst bij die heel sereen verliep. De dienst werd voorgegaan door Professor Christian De Paepe en priester-moderator Luc Frenay. Anthony De Clerck omschreef zijn grootvader als een groot industrieel waar hij naar opkeek. Buiten stonden twee televisieschermen opgesteld onder een tent waar een vijftigtal mensen de dienst mee konden op volgden.  Het waren vooral werknemers en oud werknemers die Roger De Clerck zelf hadden gekend die een laatste eerbetoon buiten brachten. Serge Poutiline was diverse jaren werkzaam voor Roger De Clerck en herinnert hem als een open en vriendelijke man die nu en dan eens op bezoek kwam in het fabriek waar hij te werk gesteld was in Menen om enkele woordjes te praten met zijn mensen. Hij vond het dan ook zijn plicht om vandaag een laatste eerbetoon te kunnen brengen aan Roger De Clerck. Tijdens de dienst noemde de priester Roger De Clerck de patres familias van de familie De Clerck. Daarnaast werd hij ook de schepper van kansen genoemd en geprezen voor zijn groot ondernemerschap die veel verder reikte dan Wielsbeke en België alleen. Het stoffelijke overschot van Roger De Clerck wordt bijgezet in de familiekelder gelegen op het kerkhof van Wielsbeke.

Het kerkhof is vandaag grotendeels afgesloten voor het publiek omwille van de uitvaartplechtigheid van Roger De Clerck. Dit komt natuurlijk erg ongelegen net nu de mensen ter gelegenheid van 1 november naar het kerkhof willen gaan om hun naasten een bezoek te brengen of om het graf te reinigen en bloemen te plaatsen.

Volkstoeloop blijft uit op begrafenis van industrieel Roger De Clerck in Wielsbeke
Foto: NSK
Volkstoeloop blijft uit op begrafenis van industrieel Roger De Clerck in Wielsbeke
Foto: NSK