wb1_tope_bewegen_kuur_201015Naast verkeersborden zijn sinds afgelopen woensdag op het Kuurnse Marktplein ook twaalf richtingaanwijzers terug te vinden die niet enkel de afstand maar ook het calorieverbruik van de wandeling vermelden.  Het initiatief van de richtingaanwijzers is een idee van de werkgroep ‘Samen Bewegen’ die onder de  actie “tope bewegen” de Kuurnse bevolking wil aanmoedigen om haar verplaatsingsgedrag binnen haar eigen gemeente te herzien.  Door de nieuwe paal die geplaatst werd hoopt de stuurgroep alvast dat de Kuurnse inwoners terug meer gaan wandelen.  “Meer bewegen heeft veel positieve effecten op de mens en zijn gezondheid”,maakt schepen van volksgezondheid en Sociale zaken Bram Deloof (N-VA) duidelijk,”Vaak wordt het belang van bewegen onderschat en de impact van een gezonde wandeling geminimaliseerd. Met dit initiatief zetten we de impact van een wandeling voorop, in de hoop mensen aan te moedigen naar ander verplaatsingsgedrag.”  Iedere richtingsaanwijzer duidt een bepaalde plaats aan in Kuurne.  Als je naar die plaats wandelt is ook daar een stappenbordje terug te vinden die de afgelegde afstand en het aantal gezette stappen vermeld.  Met het project hoopt de werkgroep op een ludieke en aantrekkelijke manier duidelijk te maken hoeveel calorieen je verbrand hebt.  “Eigenlijk willen we de Kuurnenaren aansporen om terug te bewegen”, vertelt Schepen van sport Jan Deprez (CD&V),” We hopen alvast met deze ludieke actie het verplaatsingsgedrag van onze inwoners te kunnen wijzigen.  Stappencultuur in plaats van zitcultuur is ons motto.”, besluit de schepen van sport.