Foto NSK
Foto NSK

Zaterdagnamiddag zijn een twintigtal bewoners in de Monseigneur De Haernelaan in Kortrijk geëvacueerd na een gaslek in een woning. Toen de bewoner van het rijhuis slijpwerkzaamheden uitvoerde liep het grondig fout toen hij per ongeluk in de gasleiding terecht kwam.  Nadat zich eerst een kleine ontploffing voordeed vatte het gas die uit de leiding ontsnapte vuur.  De brandweer van Kortrijk kwam ter plaatse maar diende machteloos toe te zien hoe het gas uit de leiding bleef spuiten.  Gezien nu en dan ontploffingsgevaar dreigde evacueerde de brandweer de bewoners van een twaalftal huizen in de straat uit hun woning.  Pas toen  Eandis ter plaatse aankwam en het voetpad openbrak om de hoofdleiding handmatig af te sluiten week het ontploffingsgevaar waarna de geëvacueerde bewoners terug huiswaarts konden.  De Monseigneur De Haernelaan bleef gedurende de volledige interventie afgesloten voor alle verkeer.