Foto NSK
Foto NSK

Het was zaterdagnamiddag drummen om een plaatsje te bemachtigen aan de aankomstlijn van de Zoute Rally in Knokke.  Naast heel wat liefhebbers van oldtimers waren ook heel wat fans naar de finisch afgezakt om een glimp op te vangen van acteur Matthias Schoenaerts  die onder meer naambekendheid verwierf via de film Rundskop.  Toen Schoenaerts met zijn uitzonderlijke BMW 328 Mille Miglia het podium opreed kreeg hij dan ook een hartelijk applaus van zijn fans die hem ongeduldig stonden op te wachten.   Het duurde dan ook een poosje voor aleer de andere deelnemers over de aankomstlijn konden rijden gezien heel wat toeschouwers een foto wilde maken van de populare acteur die tussen zijn filmopnames door wat tijd maakte om te kunnen deelnemen aan de Zoute Rally.  Andere gekende deelnemers aan de rally waren dit jaar Gert Verhulst die in hetzelfde team rijdt als Jan-Peter Balkenende, de vorige minister-president van Nederland en en ex judoca Gella Vandecaveye.  De Zoute Rally  eindigt zaterdagavond.  Zondag is er wel nog een Zoute GT Slalom  en een Tour en Parade rond Knokke Heist.