Ezelsfeesten in Kuurne terug een groot succes.
Foto: RMK

De 55ste Ezelsfeesten was dankzij de vele organisaties terug een topper. Het goed gevulde programma en het goede weer zorgde voor meer dan 10 000 bezoekers volgens het Braderiecomité. Naast het programma in de feesttent waren er ook veel activiteiten in de centrumstraten van Kuurne. De Kuurnse Kolder met Soupapke, voor de gelegenheid niet voor het stadhuis maar op het podium aan het Kruiske, werd gesmaakt. Ook op deze nieuwe locatie was er terug een grote belangstelling. Op zaterdag en zondag schitterde het Braderiecomité terug met een goed gevuld programma. Op zaterdag waren er de ‘rode mannetjes’, ‘Ringgames’ en ‘Allez Réné’ door Puurlain Compagnie. ‘Allez Réné’ waren drie renners in retro stijl, en een volksmenner 1ste klas, die het publiek opjutte. Op zondag waren de uitblinkers ‘King for a minute’ waarbij een gemotoriseerd voortuig een gelukkige uit het publiek haalde om zich “King” of “Queen” te wanen gedurende 1 minuut. Een tweede uitblinker in de voorziene animatie was de ‘MonsterBob’. Ze waren reeds te zien tijdens de Ezelsfeesten met de Racebob en de Miami boys. De showband Calypso uit Zwevegem kamen met 60 man naar Kuurne. Ze brachten hun nieuwste show op de Tramstatie. Op het podium aan het Kruiske waren er optredens van Low Budget en The Unfused. Low Budget zorgde voor bekende covers uit de jaren 80 terwijl the Unfused veel succes hadden met hun rock & roll uit de sixties & seventies.