Kinderdagverblijf verwoest door brand
Foto: Jos

In de nacht van donderdag op vrijdag is een zware brand uitgebroken in een kinderdagverblijf langs de Vierwegstraat in Roeselare. Het vuur werd opgemerkt door een bewoner van een achterliggende woonwijk die de hulpdiensten alarmeerde. Bij de aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de ramen van de bovenste verdieping. Het vuur verspreidde zich snel, de bovenste verdieping is totaal verloren. Heel wat speelgoed en materialen gingen in de vlammen op, ook de keuken moest eraan geloven. Rond 8u vrijdagmorgen kwamen de eerste ouders aan met hun kindjes maar kregen te horen door de verantwoordelijken van het kindercentrum dat het onmogelijk was om kindjes op te vangen. Ze moesten onverrichter zake terugkeren. Ze waren dan ook genoodzaakt om zelf voor opvang te zorgen bij de grootouders of andere opvangplaatsen. Vrijdagvoormiddag kwam de directie, ouders en Sociale Dienst van de stad Roeselare bijeen om de toestand te bespreken en de nodige maatregelen voor de komende dagen te nemen. Een branddeskundige kon achterhalen dat het vuur ontstond in de wasplaats waar een oververhitting van de wasmachine of de droogmachine mogelijk was.