deslimstemenskopieReeds dertien seizoenen lang weet het quizprogramma ‘De Slimste Mens ter Wereld’ Vlaanderen aan de buis te kluisteren.  Ook televisiestations buiten België namen reeds het populaire quizprogramma op in hun aanbod.  Na de app die eerder al werd gelanceerd van het televisieprogramma door VIER volgt nu ook het bordspel die in de huiskamer kan gespeeld worden.  Just Games – de speldivisie van Just – vond dat 12 jaar wachten voldoende was en meende dat de tijd rijp was om de slimste mens ook als bordspel uit te brengen.  Lang hoeft er echter niet gewacht worden op het spel gezien deze maand de eerste exemplaren in de rekken moeten gaan verschijnen.  Misschien het ideale kerstcadeau om te geven en meteen ook jou vrienden of familie uit te dagen.   Bij de ontwikkeling van het bordspel zorgde spelontwikkelaar Bo Boersen ervoor dat  alle elementen uit de tv-quiz ook verweven zaten in het bordspel zelf. Verdien seconden met de 3-6-9 ronde; geef razendsnel de 4 goede antwoorden in open deur en kun je de puzzel oplossen terwijl de zuurverdiende seconden wegtikken? Ervaar de stress, speel je tegenstander naar 0 seconden om zelf gekroond te worden tot De slimste mens.  ‘Vooral de persoon van quizmaster heeft me enkele slapeloze nachten bezorgt’ reageert Boersen,’ Hij doet immers niet actief mee aan het spel, maar als je een bordspel ontwikkelt, wil je graag dat iedere speler mee kan doen.  Dit hebben we kunnen opvangen door op een slimme wijze de spelers om de beurt spelleider en kandidaat te laten zijn.  Daarnaast was ook het ontwikkelen van de console een grote uitdaging. Dit is het eerste object dat wij zelfstandig in China hebben laten produceren. Daar komt echter een hoop bij kijken, want het gaat toch om een vernuftige accessoire.  Alles bij elkaar is het spel meer dan een halfjaar in ontwikkeling geweest. De basis ervan stond al vrij vroeg in het proces vast. Het grootste onderdeel dat tijdens het gehele proces is veranderd, is de iconische timer en timerhouder.  De timer houdt zowel de score als de tijd die het kost om een antwoord te geven bij.  In het begin probeerde ik de puntentelling op een spelbord weer te geven, maar ik kwam er al snel achter dat de timer een essentieel spelonderdeel moest worden. Daar zijn dan ook veel verschillende voorstellen voor geweest.’   Het spel werd voorzien van meer dan 4500 verrassende vragen en antwoorden meteen goed voor urenlang spelplezier.   Het spel is geschikt om te spelen met  2-4 spelers van 12 jaar en ouder.