Foto Zinger
Foto Zinger

Voor het tweede jaar op rij brengt op 1 november de brasspopband Zinger op de begraafplaats van Deerlijk een concert. Dit gebeurt in het kader van hun jaarlijkse project REVEIL, dat op Allerheiligen wat warmte wil brengen op het kerkhof via muziek en mooie levensverhalen.  Het project die Pieter Deknudt, zanger van Zinger, vorig jaar bedacht om op 1 november muziek te brengen op de begraafplaats van Deerlijk krijgt dit jaar grote navolging.  Naast een concert die gebracht zal worden op de begraafplaats van Deerlijk  zullen er ook nog op twintig andere plaatsen in Vlaanderen concerten plaatsvinden in het kader van Reveil. Onder meer Gent, Brussel, Zulte, Mechelen, Waasmunster, Donk, Zele, Kortrijk, Halle, Wondelgem, Latem, Leuven, Lochristi, Sint-Niklaas, Hoboken, Aalst, … vonden het idee die Pieter bedacht zo origineel dat ze vanaf dit jaar ook akoestische miniconcerten van bekende en minder bekende artiesten, telkens bij zonsondergang tussen 17.00 uur en 18.00 uur laten plaatsvinden op hun eigen begraafplaats.   De mannen van Zinger wisten alvast enkele mooie namen te strikken.  “Reveil, is niet zomaar een concert maar een viering van het leven op de doorgaans donkerste dag van het jaar”, vertelt Pieter,” Ook de plaats waar het concert doorgaat is niet de locatie waar je dit op het eerste moment zou gaan verwachten, het kerkhof.  Ons eerste Reveil concert ging vorig jaar door bij het graf van Robbie Van Eeckhout die de bassist was van de Deerlijkse band ‘Highway Jack’ maar helaas overleed in een verkeersongval op de dag van zijn verjaardag.  In totaal driehonderd mensen zakten toen af naar het Deerlijkse Kerkhof en achteraf kregen we enkel maar positieve reacties te horen.”  In navolging van vorig jaar zet Zinger op zondag 1 november eerstkomende de traditie verder en brengt opnieuw een miniconcert op  de begraafplaats van Deerlijk. Dit jaar zal de groep hun nieuwe single Y 1 2 brengen (why want to…). Een song over een waarzeggersautomaat die duidelijk maakt dat sommige vragen soms beter onbeantwoord blijven. Het nummer werd geschreven ter nagedachtenis van Lindsey Vancoillie uit Harelbeke, die tien jaar terug overleed na een strijd tegen botkanker.  Wie meer wil te weten komen over Reveil kan terecht op www. facebook.com/reveilvlaanderen