Blankenberge OliekopieDe olie die woensdagmorgen aanspoelde op het Blankenbergse strand is geruimd. Zowel de brandweer als de civiele bescherming begonnen net na de middag met het opruimen van de olievlekken. In overleg met West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé werd ook even het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Ondanks de olieresten zorgvuldig werden opgeruimd bestaat de kans dat een van de komende dagen opnieuw olie aanspoelt op het strand gezien vijf kilometer voor de kust een olievlek drijft met losgekomen partikels. Donderdagochtend staat een nieuwe vergadering gepland om de situatie verder op te volgen en eventueel nieuwe maatregelen uit te vaardigen. Woensdag werden ook de pompwerkzaamheden opnieuw opgestart om de twee laatste tanks van de gezonken Flinterstar leeg te pompen nadat dit zaterdag door technische problemen was mislukt.