05092015 - frituurolie op reien brugge

Vrijdagnacht hebben vandalen frituurolie en ontstopper uitgegoten op de Reien te Brugge, en op een ponton waar de zwemmers te water zouden gaan, werden punaises uitgestrooid. Hierdoor moest een internationale zwemwedstrijd met zo’n 350 ingeschreven deelnemers afgelast worden.
Zaterdagmorgen werd de vervuiling opgemerkt. Op 4 plaatsen langs het parcours aan de Langerei werd frituurolie uitgegoten, een zak met afval gegooid en op een ponton lagen punaises. Brandweer en civiele bescherming kwamen ter plaatse om de vervuiling op te ruimen, maar na overleg met de Stad Brugge is beslist de wedstrijd af te lasten. Men wou immers geen risico nemen, want ook de producten die de brandweer gebruikt om de vervuiling op te lossen, kunnen schadelijk zijn voor de ogen van de zwemmers.
Wie de daders zijn, is voorlopig niet duidelijk. De organisatie heeft alvast klacht ingediend tegen onbekenden, de Politie onderzoekt de zaak.