Vijve leeft : Vive Vijve !
Foto: NGS

Vuurwerk op vrijdagavond

Het feestweekend in de tent op het kerkplein van Sint-Eloois-Vijve werd vrijdagavond om 21u geopend met een knallend vuurwerk, aangeboden door de stad Waregem. Na het vuurwerk werd er een gratis consumptie aangeboden door het feestcomité Vive Vijve aan alle aanwezigen. Deze konden hierbij genieten van een optreden van de Vijfse coverband ‘Corner 5′

Vedettenparade op zaterdag

Zaterdagavond was er in de tent eerst een diner waarna er verschillende vedetten de revue passeerden. De ambiance in de goed gevulde feesttent was meteen bij het eerste nummer van de Nederlandse artieste Jettie Palletie aanwezig, zij nam het publiek mee met een polonaise doorheen de tent. De Vlaamse spring-in-‘t-veld Bart Kaël deed de temperatuur nog enkele graden meer stijgen, de dansvloer werd zowaar schoongeveegd door ‘de Marie-Louise’. Anneke van Hooff (bekend van de tv soap Familie op VTM), Silvie De Bie (van de dancegroep Sylver) en Isabelle A brachten met hun groep ‘De Grietjes’ verschillende covers van binnen- en buitenlandse artiesten. Uit Nederland hadden de organisatoren Peter Koelewijn kunnen strikken voor een optreden. De artiest had helemaal geen podium nodig, hij bracht al zijn nummers vanop de tafels in de feesttent om zo dicht mogelijk bij het publiek te zijn. De avond werd afgesloten door de XPD Band, 2 zangeressen en 5 muzikanten brachten nummers uit het heden en het verleden van diverse artiesten en brachten ook wat interactie met het aanwezige publiek.
Het bestuur van Vive Vijve kijkt tevreden terug op deze editie en denkt al volop na wat ze volgend jaar kunnen organiseren.