Zoute grand prixMatthias Schoenaerts is een van de deelnemers die van 8 tot 11 oktober zullen deelnemen aan de zesde editie van de Zoute Grand Prix met start- en aankomstplaats in Knokke Het Zoute.   Na vijf eerdere succesvolle en druk bijgewoonde edities pakt ook voor deze editie organisator Zoute Events uit met het vertrouwde programma, aangevuld met enkele aantrekkelijke nieuwigheden. Gespreid over de vier dagen lopen er vijf evenementen waarin feilloze mechaniek, glimmend metaal en exclusief vakwerk uit vervlogen tijden centraal staan.  De Zoute Rally die een regelmatigheidscriterium en balade is voor klassieke wagens loopt van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 oktober en start vanaf het Albertplein (Het Zoute) om dan via het hinterland en Zeeland terug als aankomstplaats het Albertplein te hebben.    Per dag leggen de wagens zo’n 125 kilometer af, vooral op de openbare weg, met onderweg de behendigheids- en snelheidsproeven. Het parcours strekt zich uit van Knokke-Heist over de polders tot enkele pittoreske plaatsen in het hinterland en over de grens in Nederland. Op vrijdag is er in de Graaf d’Ursellaan, vlak bij de Elizabetlaan in Heist, ook een spectaculaire snelheidsproef voorzien: de FLYING ¼ MILE.  Naast het regelmatigheidscriterium nemen ook een vijftigtal oldtimers deel aan een balade. Deze niet-gechronometreerde ‘autowandeling met roadbook’ volgt in dezelfde streek een kortere route. De balade is voor de deelnemers een waardige afsluiter van zowel het zomerseizoen als de kalender van oldtimer-evenementen. Met een totaal deelnemersveld van 185 klassieke wagens zit de Zoute Rally by Chubb Insurance aan haar maximum aantal deelnemers.
Op vrijdag 9 oktober gaat ook terug de Zoute Sale by Bonhams door.  Na twee eerdere succesvolle edities organiseert Bonhams dit jaar opnieuw de Zoute Sale.  Het Britse veilinghuis heeft een ijzersterke reputatie in veilingen van exclusieve classic cars. Zo is het veilinghuis een vaste waarde op onder meer het Goodwood Festival.  De Zoute Sale wordt gehouden in de VIP-tent op het Albertplein in hartje Het Zoute. De ‘loten’ kunnen op donderdag, van 10 tot 17 uur, worden bezichtigd. Op vrijdag loopt de expositie van de te veilen wagens van 10 tot 18 uur. De veiling zelf start aansluitend om 18 uur. Het einde is voorzien omstreeks 21 uur.

Wie het volledige programma wil nalezen van de Zoute Grand Prix kan dit doen via www.zoutegrandprix.be