Fruitpluk in Sint-Eloois-Vijve
Foto: NGS

Het was weer gezellig druk op het fruitteeltbedrijf van Els Lambrecht en Arne Baart op Goed te Mullem in Sint-Eloois-Vijve. Wie in april zijn eigen fruitboom was komen planten kon reeds in juli al eens een bezoekje brengen om te zien hoe hun boom aan het groeien was. Dit weekend kreeg men al een eerste kans om de appeltjes of de peertjes die aan de boom hingen te komen plukken. Sommige boomadoptanten zagen veel fruit aan hun boompje hangen om mee te nemen naar huis. De boomgaard was niet alleen open voor mensen die een eigen fruitboom hadden geadopteerd, iedereen kon zoveel appels en peren plukken als hij wou om ze daarna tegen een zeer democratische prijs mee naar huis te nemen. Niet alleen de talrijk aanwezige kinderen konden genieten van het gebeuren, ook andere aanwezigen waren vol lof over dit initiatief. Wie er dit weekend niet kon bijzijn krijgt op zaterdag 10 en zondag 11 oktober een tweede kans om fruit te komen plukken, dan wordt de boomgaard opnieuw voor iedereen open gesteld. Tijdens dit weekend zullen ook Jonagold en Greenstar kunnen geplukt worden, deze waren nog net niet rijp genoeg.