Foto NSK
Foto NSK

Het was voor kersvers directrice Sandra Devinck (41) uit Marke op 1 september even wennen aan haar twee nieuwe scholen.  Nadat  directeur Philip Vertriest (39) van de Pienterschool eind vorig jaar besliste dat hij vanaf de maand oktober van dit jaar voor onbepaalde tijd naar naar Nicaragua vertrekt en directrice Viviane Verbeke (58) van de Wijzerschool na 39 jaar in dezelfde school tewerk te zijn geweest eind juni op pensioen ging dienden beide scholen op zoek te gaan naar een nieuwe directeur.  ‘In juni bezocht ik reeds beide scholen zodat ik met alle leerkrachten en leerlingen kennis kon maken’, reageert de nieuwe directrice, ‘ Mijn doel is om zowel van Pienter als van de Wijzer twee sterke scholen te maken die te gemoed komen aan alle behoeftes die hun leerlingen hebben.  Van zowel directeur Philip Vertriest, als directrice Viviane Verbeke kreeg ik enkele goede tips mee waar ik zeker van plan ben iets mee te doen.’  Op haar eerste schooldag als directrice werd Sandra alvast goed onthaald door haar collega’s.  ‘Als welkomgeschenk kreeg ik van mijn collega’s van de Wijzerschool een ezeltje cadeau’, gaat Sandra verder,’ Meteen een stille hint om aan te duiden dat Kuurne de Ezelsgemeente is (lacht).  Nu ik in Kuurne tewerk gesteld ben zal ezeltjes verzamelen ongetwijfeld mijn nieuwste hobby worden.’  Sandra Devinck startte 17 jaar terug als zorgcoördinator haar carrière in het onderwijs nadat ze voorheen een zelfstandige praktijk als logopediste had.   De grote voorliefde om met kinderen te werken zette haar ertoe aan om zich verder bij te scholen, waardoor ze eerst lerares werd en nu aan de slag kan als directrice.  Dinsdagmorgen kwam oud directeur Philip Vertriest zijn opvolgster succes toewensen met haar nieuwe job.