Hevige brand in Heuvelland bij Clarebout Potatoes
Foto: PSD

In Heuvelland woede maandagvoormiddag een felle brand. In de aardappelfabriek Clarebout Potatoes ontstond brand in de frietuur afdeling. Al snel sloeg de brand over naar de andere afdelingen onder andere de verpakkingsafdeling. De Heuvelandse brandweer riep de hulp in van de naburige posten ook kwam de Waalse brandweer korpsen helpen er kwam hulp uit Noord Frankrijk. Op de Markt werd een CPOPS opgesteld. Een deel van de gemeente, het personeel en een basis schooltje, zo een 500 mensen,  werden geëvacueerd naar het marktplein en de kerk van Nieuwkerke.Volgens Waarnemend burgemeester Wieland De Meyer zijn er een 9 gewonden gevallen waarvan 3 ernstig, een brandweerman en twee werknemers van het bedrijf. Het gemeentelijk en provinciaal rampenplan werd afgekondigd alsook het medisch interventieplan.