Het Braderiecomité klaar voor de 55ste Ezelsfeesten in Kuurne
Foto: RMK

Tijdens het eerste weekend van oktober vindt in Kuurne traditioneel de Ezelsfeesten plaats. Het begint al op vrijdagavond met de halve marathon georganiseerd door Jogging club Kuurne. Op zaterdag 3 oktober zet het Braderiecomité zijn beste beentje voor. Ze starten met de kinderrommelmarkt, dit door en voor kinderen. Er is de ganse dag braderie met diverse optredens en animatie. Zo zijn er de rode mannetjes met hun ouderwets badpak aan. Ring Games trakteer je op leuke spelletjes en Allez Réné brengt een ode aan Kuurne Brussel Kuurne. Dit zijn drie coureurkes in retro stijl die de straten in Kuurne onveilige maken. Het publiek wordt opgejut door een passende reporter. Babo de Toeterman is een komische act. Hij presenteert een originele muzikale performance met 22 chromatisch verschillen gestemde toeters, nauwkeurig binnen ‘knijpbereik’ bevestigd op een overall. Bapo brengt een gevarieerd repertoire gaande van rock, jazz en blues tot klassieke evergreens. Op de tramstatie en het podium aan het Kruiske zijn er diverse optredens te zien.

Op zondag 4 oktober zorgt het Braderiecomité voor een act van King For a Minute. Iemand uit het publiek wordt letterlijk koning gedurende 1 minuut. Je mag plaatsnemen in een Koninklijke stoel, krijgt een gouden kroon op het hoofd, een gouden drankbeker en je wordt bediend door twee hofnars. Daarnaast hebben ze de opvolger van de racebob namelijk de monsterbob. Het Braderiecomité had Kompanie Ofwel reeds met de gesmaakte Racebob en de Miami Boys. Nu zijn ze in Kuurne te zien met hun nieuwste act namelijk de Monster Bob. Dit zijn 2 quads omgebouwd tot ongelooflijke monster toestellen. Verder hebben ze een mooie steltact vuur en komen de showband Calypso uit Zwevegem optreden op de tramstatie. Naast dat alles is er ook nog oldtimer meeting en optredens van Low Budget en the Unfused. Ook radio WasabiFM kan je er live aan het werk. In de feesttent van het Feestcomité zijn diverse optredens gepland. Op zaterdagavond heb je de verkiezing van een nieuwe koning ezel door de Orde van de Ezel en kan je er terecht voor the Soulbrothers en Sergio. Op zondagavond is er de jongerenplaybackshow. Maandag worden de Ezelsfeesten in Kuurne afgesloten met vanaf 13u braderie, een wielerwedstrijd en de actie ‘gratis op de kermis’ in ruil voor een gekleurde tekening uit de braderiekrant. Maandagavond wordt klassiek voorbehouden voor vuurwerk aan de leieboorden en de gekende show met Jack and the Tramstations.