Foto: Jos
Foto: Jos

Maandag is kort na de middag een zware brand uitgebroken op het landbouwbedrijf van de familie Dewulf aan de Begijnestraat te Beitem. Het vuur die ontstond in een loods waar tabak wordt gedroogd en opgeslagen, greep snel om zich heen en ging gepaard met zware rookontwikkeling. Even dienden de blusploegen zich zelfs terug te trekken, omdat de situatie te gevaarlijk werd, maar niemand raakte gewond. De bluswerkzaamheden zijn reeds de hele namiddag bezig, gezien het feit dat het tabak grondig uit elkaar moet gehaald worden, om deze effectief geblust te krijgen. De oorzaak van de brand is momenteel nog onduidelijk. Het volledige landbouwgezin kon zich in veiligheid brengen en de brandweer kon vermijden dat het vuur oversloeg naar de gezinswoning die recht tegenover de loods ligt. Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt op het familiebedrijf Dewulf. In 2000 werd het bedrijf ook geteisterd door een zware brand, waarbij de schade aanzienlijk was, maar de 90 aanwezige varkens in de stal konden gered worden.