Foto: WSG
Foto: WSG

Het hevige onweer dat donderdagavond over Zuid-West-Vlaanderen trok zorgde her en der voor wateroverlast en stormschade. Niet alleen in de hulpverleningszone Fluvia waren er op diverse plaatsen oproepen voor wateroverlast en stormschade, maar ook in de zone Westhoek had de brandweer de handen vol met interventies voor wateroverlast en stormschade. Zo belandde aan de Leopold III-laan te Ieper een zware tak op twee mobilhomes, eigendom van Engelsen die op vakantie waren in de streek. De eigenaars kwamen er met de schrik vanaf. De brandweer verwijderde de zware tak. Even later stond aan de Noorderring te Ieper een rijstrook blank door de overvloedige regenval. Hier werd tijdelijk één rijstrook afgesloten om de brandweer toe te laten het euvel op een veilige manier op te lossen.