Foto NSK
Foto NSK

Deze avond gaat in Knokke het internationaal vuurwerkfestival van start. De spits wordt woensdag 19 augustus 2015 om 22 uur afgebeten door Denemarken die als eerste land mag laten zien wat het in zijn mars heeft.  Net als voorgaande edities vind het op het internationaal vuurwerkfestival  plaats op het strand in Duinbergen, ter hoogte van de Wandelaar. Naast Denemarken komen ook nog vrijdag 21 augustus Zwitserland, zondag 23 augustus Griekenland en dinsdag 25 augustus Portugal aan de beurt. De winnaar wordt op donderdag 27 augustus bekend gemaakt. Het Belgische team van HC Pyrotechnics dat onlangs nog met de pyromusical Mystify met muziek van Bruno Mars en Stromae het internationale vuurwerkfestival in Monte Carlo won, sluit traditiegetrouw op 27 augustus het festival af. Vanaf 20 uur kun je elke vuurwerkavond op het sfeerplein De Vurige Ontmoeting op de Wandelaar, genieten van verzorgde drankjes in een stijlvol kader. Om het evenement vlot te laten verlopen, nemen de organisatie en hulpdiensten extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen.

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen

Er is een verkeersluwe zone van 20 tot 23 uur tussen de Paul Van Der Meerschenlaan, Elizabetlaan, Anemonenlaan en zeedijk-Duinbergen. Deze zone is enkel toegankelijk voor bewoners- en bestemmingsverkeer. Personen met een fysieke beperking kunnen tot 21 uur met de wagen naar de Wandelaar rijden of worden gebracht. Zij moeten zich aanmelden bij de politiepost in de Duinbergenlaan.

Er geldt een parkeerverbod van 20 tot 23 uur op de Wandelaar en zeedijk-Duinbergen tussen de Lentelaan en Majoor Quaillestraat. Van 19 tot 23 uur is er ook een strook parkeervrij op het Maes en Boereboomplein. Dit aan de kant van de de Vrièrestraat.

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte van het vuurwerkfestival vermijden? Maak optimaal gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet. Vervoersmaatschappij De Lijn zet extra kusttrams in tussen 20 en 23 uur.

Kom je toch met de wagen? Er zijn vier ingerichte parkeerzones voorzien:

·         P1 = weide Knokkestraat – Haagwinde;

·         P2 = weide Knokkestraat – Asterstraat;

·         P3 = weide Krommedijk (achter de spoorwegberm);

·         P4 = site Duinbergenlaan (tussen de Knokkestraat en het station Duinbergen).

Een parkeerticket kost twee à drie euro. Het geld gaat naar de sport- of jeugdbeweging die de parking uitbaat. Om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen, is er rond de vuurwerksite op het strand een veiligheidsperimeter voorzien. De omvang van deze zone hangt af van de weersomstandigheden. Gelieve deze veiligheidsperimeter steeds te respecteren.

De strandhulppost in Duinbergen (t.h.v. de Lentelaan) is open van 21 uur tot het einde van het vuurwerkspektakel.