Foto NSK
Foto NSK

Griekenland is uitgeroepen tot winnaar van het prestigieuze Internationale Vuurwerkfestival van Knokke-Heist. Het vuurwerkbedrijf Nanos Fireworks & Special Effects uit Marousi sleept daarmee voor de eerste keer de felbegeerde award in de wacht. Voor de vuurwerkmakers van het vuurwerkbedrijf is het meteen de zesde maal dat zij de eerste plaats wegkapen op een internationaal vuurwerkfestival.  Het was echter niet alleen de jury die overtuigd was van de Griekse show maar ook het publiek reageerde overweldigend op de vuurwerkshow van Griekenland en maakte dit dan ook overduidelijk met een oorverdovend applaus.  Vanop het plein De Wandelaar in Duinbergen waren veel toeschouwers vooral onder de indruk van een constructie met vuurpijlen die een klok met draaiende wijzers uitbeeldde. De show werd trouwens helemaal opgebouwd rond het thema “de tijd”. Griekenland bracht een meeslepend verhaal van licht en geluid over zowel de gejaagdheid als de onthaasting in het leven.  Het weer was opnieuw heel verschillend. Voor Portugal en België zorgde slecht zomerweer voor een extra uitdaging, terwijl Denemarken en Zwitserland onder een zonnige 25° hun show de lucht inschoten. De wolken en lichte buien hadden maar weinig effect op het toeschouwersaantal, want ook deze editie genoten naar schatting enkele tienduizenden bezoekers van dit unieke evenement.