GF
GF

Afgelopen zondag is na een slepende ziekte de gewezen zaakvoerder van restaurant Ter Groenen Boomgaard overleden.  Dirk Delcour (60) die naast kok ook graag André Hazes imiteerde op maandagavond tijdens de Ezelsfeesten heeft afgelopen zondag 9 augustus de ongelijke strijd die hij voerde tegen de ziekte waarmee hij kampte verloren.  Nadat hij eerst twintig jaar achter het fornuis stond bij Huis van Wonterghem besloot Dirk eind de jaren ’90 een eigen restaurant te starten op Ter Groenen Boomgaard.  Tien jaar lang runde hij restaurant Ter Groenen Boomgaard om daarna terug aan de slag te gaan bij het Huis van Wonterghem.  Ook tijdens de Ezelsfeesten liet Dirk zich elk jaar opnieuw opmerken als lid van Jack and the Tramstations door op maandagavond even in de huid te kruipen van André Hazes.  Zijn ziekte zorgde er echter voor dat hij de laatste twee jaar diende verstek te laten gaan. Dirk laat een echtgenote en een dochter na.  De uitvaartdienst van Dirk Delcour  zal plaatshebben in de Sint-Michielskerk op vrijdag 14 augustus 2015 om 10.30 uur.