Het derde kubbtornooi wat een topper tijdens het Sint-Pietersfestival in Kuurne
Foto: James

Afgelopen weekend vond tijdens het Sint-Pietersfestival een Kubb tornooi plaats. Het is de derde keer dat men dit organiseert in Kuurne. In 2013 organiseerde men dit voor de eerste keer.. Toen schreven zich 13 ploegen in. Vorig jaar waren dat er 16 en dit jaar mocht men er 20 verwelkomen waarvan 14 uit Kuurnse. Het braderiecomité en The Daltons waren de beste Kuurnse verenigingen. De tegenstanders waren te sterk voor ons om een finale te spelen vertelde het Braderiecomité. Het waren dan ook geoefende spelers die meerdere Kubbtornooien spelen in onze regio. Maar we zijn blij met deze plaats. We wonnen zelfs de Poule ronde tegen de winnaars van vorig jaar. De uiteindelijke winnaars waren De Smisse uit Rollegem/Bellegem. Op de tweede plaats staan De Streuvels uit Stasegem en de derde plaats is weggelegd voor De Streuvels uit Zwevegem.