Woningbrand in de Sint-Jacobsnieuwweg in Ieper
Foto: Warre

Maandagmorgen omstreeks 6u30 werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand in de Sint-Jacobsnieuwweg in de binnenstad van Ieper. De brandweer alsook de medische diensten waren snel ter plaatse, er was een sterke rookonwikkeling op de eerste verdieping. Even werd gevreesd dat de bewoner thuis was maar na een grondige doorzoeking van het pand bleek dit echter niet zo. De bewoner was nog niet zo lang opgenomen in het ziekenhuis. Ook de onderliggende winkel Verso liep heel wat schade op. Daar is vooral de waterschade de boosdoener. De branddeskundige van het parket kwam ter plaatse en stelde vast dat de brand vermoedelijk ontstond aan een elektrische stekkerdoos die door een adapter vuur zou gevat hebben. De brand doofde gedeeltelijk uit zichzelf maar in de ruimte is heel wat waterschade maar ook roetschade. Na twee uur was de interventie afgelopen. De straat werd tijdens de bluswerken afgesloten voor alle verkeer.