Foto RM
Foto RM

De oproep die burgemeester Francis Benoit enkele weken terug lanceerde om massaal te komen picknicken afgelopen zondag in het Vlaspark is alvast goed opgevolgd.  Niet minder dan 350 mensen zakten af naar het mooie stukje natuur gelegen naast de Heulebeek.  Enkel de weergoden kwamen even na 14.30 uur grondig roet in het eten gooien.  ‘We vonden het initiatief en de sfeer prachtig, enkel de grootscheepse controles en vraagstelling bij het binnenkomen van Canardistan ergerden ons wat’, lichten enkele enthousiaste bezoekers toe,’Wij hopen alvast dat het niet bij die ene keer blijft dat Canardistan doorgaat.’  Wie de picknick afgelopen zondag kwam nuttigen op het Vlaspark was meestal vergezeld van familie en vrienden. De dorst laven op Canardistan kon in twee geïmproviseerde bars. Eén voor ‘illegalen’ en een tweede voor mensen met een paspoort van Canardistan. Wie een Canardistanpaspoort wilden kon deze verkrijgen bij de ambassade die geïnstalleerd was net voor de ingang. Tijdens Canardistan werd ook een kunstwerk officieel geopend die nog tot in de maand oktober opgesteld staat langs de Leie.

Foto RM
Foto RM