Foto ND
Foto + artikel NDZ

In nog onduidelijke omstandigheden is woensdagavond ter hoogte van het jaagpad dat in het verlengde ligt van de Noordkaai in Menen een personenwagen in de Leie terecht gekomen.   Dat gebeurde toen de bestuurder van het voertuig op het jaagpad reed en op een bepaald ogenblik diende uit te wijken voor een bromfietser die vanuit de tegenovergestelde richting kwam op het smalle jaagpad.  Bij het manoeuvre kwam de wagen echter eerst in de grasberm langs de Leie terecht om vervolgens enkele meters lager in het water terecht te komen.  Als bij wonder kon de bestuurder zelf zijn voertuig verlaten.  Hij kwam er met de schrik vanaf.  De toegesnelde brandweerlui en duikers konden zich beperken tot het uit het water hijsen van het voertuig.  De chauffeur van de bromfiets kon ter plaatse niet worden aangetroffen en wordt opgespoord.