Foto NSK
Foto NSK

Zaterdag 27 juni zijn Ruben Moerman (34) en Sabine Verhelle (50) Poorter en Poorteres geworden van het 50 ste St. Pieterfestival. De verkiezingsavond werd een nek aan nek race tussen de deelnemende kandidaten. Vier spannende proeven hebben afgelopen zaterdagavond het nieuwe Poorterspaar van het St. Pieterfestival aangeduid.  Champagne etiketten verzamelen in de feesttent, een sleutel op een spectaculaire wijze uit een bak weten te vissen, 50 kaarsen doven met een waterpistool en een toren met elf champagneglazen vullen waren de vier proeven die de kandidaten kregen voorgeschoteld.  Voor Ruben Moerman en Sabine Verhelle bleken de proeven op hun lijf geschreven gezien ze gemakkelijk hun rivalen achter zich wisten te laten.  Voor Ruben was het zijn eerste deelname, Sabine waagde in het verleden reeds haar kans om de titel op haar naam te schrijven.