Rookontwikkeling aan elektriciteitskast
Foto : Nico Geneyn

Vrijdagavond hoorden de bewoners van een woning in de Koekoekstraat in Sint-Eloois-Vijve iets voor 23u een raar lawaai in hun woning. Na enig speurwerk bleek het vreemde geluid afkomstig van de elektriciteitskast.
De eigenaar van de woning merkte ook een lichte rookontwikkeling en brandgeur op die afkomstig was vanuit dezelfde meterkast. Hij nam alle mogelijke voorzorgen en schakelde de stroomtoevoer met de hoofdschakelaar meteen uit. Toen echter bleek dat het ratelend geluid niet wou stoppen nam de man contact op met de hulpdiensten.

Wachten op elektriciteitsmaatschappij

De hulpverleningszone Fluvia liet meteen de manschappen van post Waregem uitrukken. Bij aankomst van de brandweer was de rookontwikkeling reeds gestopt maar het ratelend geluid was nog steeds aanwezig. Om het probleem uiteindelijk op te lossen schakelde de brandweer de hulp in van de elektriciteitsmaatschappij. Iets voor middernacht kwam er een ploeg van Eandis ter plaatse om de meterkast te vervangen en kon de brandweer de kazerne terug vervoegen. De stroomonderbreking beperkte zich uitsluitend tot de woning, de omgeving ondervond geen hinder.