NSK_WervikVKOkopieVrijdagavond heeft een brandende bestelwagen de bewoners van de Magdalenastraat in Wervik even de stuipen op het lijf gejaagd. Meteen werd gevreesd dat er opnieuw een zware brand was uitgebroken in de grensgemeente maar niets was minder waar gezien een Franse bestelwagen die op weg was richting Franse grens vuur had gevat. Nadat er een defect was ontstaan aan de motor van het voertuig begon deze olie te verliezen met brand tot gevolg.  De opgetrommelde spuitgasten begaven zich met spoed naar de plaats van het onheil.  De weg werd tijdens de interventie afgesloten. Achteraf werden de restanten van de olie ook nog opgeruimd met absorberende korrels. Doordat de bestelwagen niet meer kon rijden en de rijweg versperde werd deze met verenigde krachten geduwd tot aan de kerk zodat het verkeer weer zijn gewone weg kon volgen.