Chiro organiseert carwash
Foto : Nico Geneyn

 

Vrijdagnamiddag stonden 12 enthousiaste jongens en meisjes van de Chiro Oetsjiekoetsjie uit de Waregemse deelgemeente Sint-Eloois-Vijve paraat om alle langskomende wagens een grondige wasbeurt te geven op hun georganiseerde carwash.
Op de parking van hun Chirolokaal in de Koekoekstraat stonden de 14 tot 16 jarigen van de KETI groep (KErels en TIptiens) gewapend met emmer, water, spons en zeemvel klaar om voor de democratische prijs van 7 euro alle bolides terug te doen blinken.
De extra centjes die ze ermee verdienden kwamen goed van pas want een maand geleden verdween op miraculeuze wijze al het geld uit hun geldkistje. Geld die moest dienen voor een extraatje op het eerstvolgende kamp van 11 tot en met 21 juli in Beverlo was verdwenen, enige sporen van een inbraak werden toen niet gevonden.