2015-6-4 brand kaaskerke (6)kopieDonderdagavond heeft een brand in de Wagemakerijstraat in Diksmuide een Land Rover volledig vernield.  Het was donderdag even voor twintig uur toen een technisch defect aan het motorblok van het voertuig die in de garage stond geparkeerd van de eigenaar vuur vatte.  Nadat de eigenaar alarm sloeg naar de hulpdiensten en in afwachting van de brandweer zelf een bluspoging ondernam, kreeg hij al snel daarbij de hulp van zijn overburen die eveneens met hun poederblusser kwamen mee blussen.  Nog de eigenaar, nog de brandweer slaagde er echter in om het vuur te bedwingen waardoor het voertuig volledig werd vernield door de brand.  Gelukkig kon het voertuig tijdig uit de garage waarin het geparkeerd stond worden geduwd zodat de garage enkel rookschade opliep.  De brandweer diende achteraf de garage grondig te vintileren